سلام دلفان- مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري هفتمین رئيس جمهوري اسلامي ايران، عصر دیروز با شكوه و معنويت فراوان در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب با ...
سلام دلفان- مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري هفتمین رئيس جمهوري اسلامي ايران، عصر دیروز با شكوه و معنويت فراوان در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب با تنفيذ رأي ملت، حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب كردند.
به گزارش رجانیوز، حضرت آيت الله خامنه اي در حكم تنفيذ رياست جمهوري آقای روحانی كه حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری آن را قرائت كرد، مشارکت گسترده مردم در انتخابات را نشانِ پختگی و بلوغ سیاسی ملت و دربردارنده پیامهای روشنِ «وفاداری به انقلاب»، «اعتماد و امید به نظام» و «اعتماد به روحانیت شجاع» دانستند و تصریح کردند: ملت ایران به دشمنان که برای دلسرد کردن مردم از هیچ تلاش سیاسی و تبلیغاتی فروگذار نکرده بودند، پاسخی قاطع و پرمعنی داد.
متن حكم تنفيذ رياست جمهوري آقای دکتر روحانی به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با سپاس به درگاه خداوند حکیم و قدیر و درود بر پیامبر گرامی و خاندان مکرمش، آغاز دور تازه یی از زنجیره ی خدمت و مسئولیت سنگین اجرایی در کشور را، به ملت بزرگ ایران تبریک می گویم و در برابر الطاف کریمانه ی الهی که کمک و هدایتش، عزم و توان و کامیابی در ایجاد حماسه یی دیگر را به این ملت بخشید، جبهه ی خشوع و شکر بر زمین می سایم. ملت ایران مفتخر است که مسیر مردمسالاری اسلامی را در دوره های پی در پی با انگیزه و نشاط، پیموده و این درخت سرسبز و ثمربخش را در هر دوره، سرافرازتر و ریشه دارتر کرده است. در این نوبت نیز ملت ایران، با آگاهی و بصیرت، میدان را با حضور مبارک خود مزین ساخت و به دشمنان که برای دلسرد کردن مردم از هیچ تلاش سیاسی و تبلیغاتی فروگذار نکرده بودند، پاسخی قاطع و پرمعنی داد. مشارکت گسترده مردم و برگزیدن منتخب شایسته یی که آزمون بیش از سه دهه خدمت به نظام جمهوری اسلامی را در کارنامه خود نگاشته و از دوران مبارزات انقلابی تا دهه ها پس از پیروزی انقلاب، از سنگر روحانیت، به مقاومت در برابر دشمنان انقلاب پرداخته است، پیامهایی روشن به همه رسانید؛ پیام وفاداری خدشه ناپذیر به انقلاب؛ پیام اعتماد و امید به نظام جمهوری اسلامی؛ پیام اعتماد به روحانیت شجاع و پیشرو؛ و اعتماد به خدمتگزارانی که با همت و ابتکار خود، بر آنند که بر موفقیتها افزوده و از مشکلات بکاهند.
آنچه ملت ایران هموراه و اکنون، از حضور انتخاباتیِ پرشور و بی تنش به دست آورده است، تنها نقش آفرینی در مدیریت کشور و برگزیدن و برکشیدن خدمتگزارانی تازه نفس برای دوره یی تازه نیست، بلکه فراتر از آن، نشان دادن پختگی و بلوغ سیاسی یی است که اقتدار ملیِ او را با حکمت و عقلانیت در می آمیزد و او را در افکار عمومی جهان، در رتبه ی والایی از عزت و شکوه می نشاند. آنان که خواسته اند با وسوسه های خود، این دریادلیِ ستایش برانگیز را برآشوبند و مرجعیت صندوقهای رأی و چرخه ی قانونی آن را نفی کنند، هر بار به گونه یی، با سنگر استوار عزم ملی روبرو شده اند.
اکنون که رأی قاطع ملت ایران شخصیتی دانشمند، و کار آزموده ی میدانهای گوناگون، و دارای سوابق جهادی متعدد، و مفتخر به حضور در مسئولیتهای دینی و سیاسی را به مدیریت اجرایی کشور، برگزیده است، اینجانب نیز به پیروی از آنان و همراه با تبریک به ایشان، رأی ملت را تنفیذ و جناب حجه الاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم و از خداوند متعال توفیقات بزرگ ایشان را در این مسئولیت خطیر و با ارزش مسألت مینمایم. بدیهی است که آن رأی و این تنفیذ تا هنگامی است که ایشان به تعهد در پیمودن صراط مستقیمی که تاکنون در پیش داشته اند یعنی راه آرمانهای نظام اسلامی و دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زورگویانو مستکبران پایبند باشند که به کمک الهی چنین خواهد بود، انشاءالله.
رئیس جمهور محترم را به استعانت از حضرت احدیت و التزام به پرهیزگاری و خشوع و توسل به خداوند قادر متعال و بهره گیری از ظرفیتهای عظیم و دستاوردها و تجارب متراکم کشور توصیه می کنم و هدایت الهی و حمایت همگانی از ایشان را آرزومندم.
والسلام علی جمیع عبدالله الصالحین
سیدعلی خامنه ای
12/مرداد/1392
مردمسالاری در ایران نهادینه شده است/تشکر روحانی از احمدینژاد
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رییسجمهور در سخنانی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری که با حضور مقامات عالیرتبه کشوری و لشکری در محضر رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: خدا را سپاسگزارم که به این بنده کوچک خویش منت نهاد و او را مفتخر به رای ملت بزرگوار ایران و امضای حکم ریاست جمهوری توسط مقام معظم رهبری قرار داد.
وی افزود: تقارن این مراسم قانونی را با روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به فال نیک میگیرم و از کلام شهید رمضان، امیرالمؤمنین علی(ع) تبرک میجویم که پایههای حکومت را به حکمت استوار دانستند.
رئیس جمهور گفت: انتخابات خرداد 92 گرچه با تردید و سوءظن بخشی از جامعه آغاز شد، ولی با تایید و استقبال عموم مردم به پایان رسید.
روحانی افزود: انتخابات با شفافیت، رقابت و آرامش کامل برگزار شد که نتیجه آن برای بسیاری غافلگیرانه بود.
وی ادامه داد: ایران که از منظر بدخواهان قرار بود در اثر تحریم و انزوا در ستیزهای داخلی فرو غلطد و شکافی بزرگ بین دولت و ملت ایجاد شود، با انتخابات پرشور و مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم خالق حماسهای کمنظیر گردید.
رئیس جمهور گفت: این انتخابات فرآیندی بود که با اتکا به خرد جمعی و مشارکت همه فعالان پایبند نظام به گونهای شکل گرفت که نشانگر بلوغ نظام و بازسازی هرچه بیشتر اعتماد بین حاکمیت و مردم بود.
روحانی افزود: همه مردم و نخبگان جامعه، منافع ملی و شرایط کشور را بخوبی درک کردند و در راه سربلندی میهن قدم نهادند.
وی تصریح کرد: این انتخابات نتیجه شکاف بین مردم و حاکمیت نبود چرا که مردم ایران شخصی را به عنوان رئیس جمهور خود برگزیدند که سالها در مسئولیتهای خطیر نظام انجام وظیفه کرده است.
رئیس جمهور گفت: این انتخابات نشانگر عزتخواهی مردم ایران بود و این واقعیت را مورد تاکید قرار داد که مردمسالاری در ایران نهادینه شده و ماندگار است و انقلاب اسلامی از پختگی و بلوغ و ثبات لازم برخوردار است.
حجتالاسلام روحانی افزود: فرآیندهای مردمسالاری در ایران پس از انقلاب اسلامی تثبیت شده و از روندی بسیار شایسته و مناسب برخوردار است.
وی اضافه کرد: مشارکت بالا، برگزاری سالم و بدون حاشیه انتخابات و شعارها و سیاستهای نامزدها و حجم گسترده بحث و نقد در جریان انتخابات همگی نشاندهنده فرآیندی رو به کمال در جمهوریت و اسلامیت نظام بود.
رئیس جمهور اظهار داشت: مردم در انتخابات 24 خرداد حماسهای بزرگ آفریدند و با حضور کم نظیر خود در کنار صندوق آرا از شکافهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگی فرو کاستند و بر وفاق و همگرایی ملت و منزلت بیشتر جهانی و منطقهای ایران تاکید کردند.
روحانی افزود: نشاط، امید و اعتمادی که از دل این انتخابات برآمد سرمایه اجتماعی جدیدی را برای ایران مهیا کرد.
وی در تبیین این سرمایه اجتماعی تصریح کرد: این سرمایه ای بود که نه تنها دفع و رفع مخاطرات و تهدیدات مختلف را از دامان کشور ممکن ساخت، بلکه فرصتهای جدیدی را برای جهش و روند پیشرفت و توسعه همه جانبه و هدفمند کشور بوجود آورد.
رئیس جمهور اظهار داشت: اگرچه انگشت امید بر انتخابات یازدهم بیشتر به گفتمانی نشانه رفت که در برنامههای این بنده کوچک متبلور بود، اما باید عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی فراوانی را در پیدایش این وضع دخیل دانست.
روحانی افزود: باید قدردان رهبری معظم نظام و حضور فعال و مؤثر همه گروهها و اقشار و طبقات اجتماعی و نقشآفرینی شخصیتهای برجسته، علما، مراجع و نخبگان و جریانات سیاسی کشور بود.
رییسجمهور ادامه داد:همه شهروندان ایرانی با آرا و افکار مختلف و با گرایشهای متنوع سیاسی دست به کار شدند و امید و اعتمادی بزرگ در متن نظام حضور یافت.
وی تصریح کرد: به یقین مسئولیت محوری من نیز از این پس حفظ همین عشق و امید و اعتماد مردم خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم در این انتخابات شگفتی آفریدند اظهار داشت: پس از این نوبت ما مسئولان است که پیام این تحول و تغییر را بپذیریم و در همه سطوح نظام متعهد به احترام به آن باشیم.
وی با اشاره به اینکه حقوق و تکالیف میان مردم و حکومت در همین جا معنا پیدا میکند گفت: تفسیر چیستی و چرایی مشارکت و رأی مردم ضرورتی است که پیشروی سیاستگذاران، برنامهریزان و مسئولان نظام قرار دارد.
روحانی ابراز امیدواری کرد که اندیشمندان، محققان و نهادهای علمی و مدنی دولت را در انجام مورد فوق یاری کند.
رئیس جمهور اضافه کرد: حداقل انتظار مردم در این انتخابات از دولت جدید ایجاد ثبات و آرامش در همه زمینهها و رفع دغدغهها و تنگناهای مختلفی است که امروز کشور با آن مواجه است.
وی با بیان اینکه من توانمندی دولت را در تقویت پایگاههای اجتماعی و پایبندی به عهد و پیمانی که با مردم بسته است میدانم خاطرنشان کرد: لازمه این پایبندی وفاداری و راستگویی در برابر مردم است.
روحانی ادامه داد: در آیین ما اساس دینداری ادای امانت و پایبندی به عهد و پیمان است؛ راستگویی سبب اصلاح امور و دروغگویی سبب تباهی کارهاست.
رئیس جمهور با بیان اینکه این دولت بر عهد خود در شکوفا کردن اخلاق اسلامی و تلاش برای تبیین و تحقق احکام نورانی اسلام وفادار خواهد بود اظهار داشت: من با حمایت و پشتوانه مردمی پا به میدان مسئولیت نهادم که خواستار تغییر و بهبود معیشت و منزلت خویش هستم.
روحانی اضافه کرد: مردمی که میخواهند بهتر زندگی کنند، مردمی که میخواهند از فقر، فساد و تبعیض به دور باشند، مردمی که میخواهند حرمت و کرامت بیشتری داشته باشند، مردمی که میخواهند در فضای آزاد معنوی و عقلانی رشد کنند و مردمی که میخواهند به آینده مطمئن امیدوار باشند.
وی خواستههای مردم را به حق دانست و گفت: اگر چه برآوردن همه این خواستهها به یکباره امکانپذیر نیست؛ البته دولت خواهد کوشید داشتهها، نداشتهها و عوامل مساعد و نامساعد پیشرو را با صراحت و صداقت با مردم در میان بگذارد و برای گذر از تنگناها از قوای دیگر و مردم استمداد جوید.
رئیس جمهور ادامه داد: جامعه ما به ویژه نسل جوان باید مدام سازوکارهای گفتگو، حق دانستن و در جریان امور بودن را به کار بندند تا در نخواستنهای عقلانی قانع و برخواستنهای لازم ترغیب شوند.
روحانی با بیان اینکه استمرار امید و اعتماد مردم کلید حل مشکلات موجود کشور است گفت: این فضا و فرصت را میتوان با رویکردهای تعاملی نگه داشت؛ کشور به عزم ملی برای دور شدن از افراط و افراطیگری و سیاستگذاری و مدیریت و تمرکز بر حاکمیت قانون و قانونگرایی نیاز دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه گفتمان و برنامهای که در انتخابات از رأی اکثریت جامعه برخوردار شد نیز همین بود اظهار داشت: این گفتمان اعتدال و تعامل بود که سخن مشترک همه جریانها و نیروهای سیاسی و اجتماعی است که هم دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی را پاس میدارند و به تلاشهای دولتهای پس از انقلاب حرمت مینهند و هم دغدغه وضعیت فعلی کشور و کاستیها و تنگناهای موجود در شرایط کنونی را دارند.
وی با بیان اینکه اعتدال مشخصه بارز فرهنگ ایرانی – اسلامی است خاطرنشان کرد: اعتدال به معنای عدول از اصول و محافظهکاری در برابر تغییر و تحول نیست بلکه اعتدال رویکردی خردمندانه، فعالانه و صبورانه در جامعه برای دور شدن از ورطه افراط و تفریط است.
روحانی ادامه داد: مسیر استقرار و استمرار مردمسالاری دینی از اعتدال میگذرد و تحولخواهی نیز بر مدار اعتدال میچرخد؛ اعتدال همان تحقق مشیت الهی است که برای این امت وسط بودن را برگزیده است.
رئیس جمهور گفت که مولایمان علی (ع) فرموده است، مشی تان میانهروی و اعتدال و مقصدتان رشد و پیشرفت باشد.
روحانی ادامه داد: بر اساس رویکردی که در انتخابات داشتم و دانش و تجربه اندکی که در عرصه های مختلف انقلاب و مسئولیتها بدست آوردم، خود را موظف میدانم که این مفهوم را در قالب برنامهها و اقدامات اجرایی دولت پی بگیرم.
وی افزود: من به مشی اخلاقی و رفتار فردی اعتدال سخت پایبندم اما سیاستهای اعتدالی برای اداره کشور را فراتر از آن میدانم. اصلیترین جنبه کابرد اعتدال آن دسته از اقدامات و برنامههای دولت خواهد بود که وجهه ساختاری دارند و توانایی دولت را در پاسخگویی به نیازهای جامعه بالا میبرند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پس باید عدم تعادلهای ساختاری کشور را با آسیبشناسیهای علمی به درستی شناخت و با اصلاحات ساختاری ظرفیتهای فعلی نهاد دولت را در برابر جامعه تحولگرا ارتقاء داد.
روحانی در ادامه سخنانش اظهار داشت: جامعه ما در شرایط حساسی قرار دارد باید از رنج معیشت مردم کاست و فضای زندگی آنها را گشود. باید به اقتصاد بویژه تولید صنعتی و کشاورزی کشور رونقی دیگر داد. جهتگیری دولت، نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان خواهد بود.
روحانی تاکید کرد: دولت بیش و پیش از هر چیزی در پی مسائل معیشتی مردم و مهار آسیبهای اجتماعی خواهد بود و به موازات آن در عرصه روابط بینالمللی گامهای جدیدی برای ارتقای منزلت ایران بر اساس تأمین منافع ملی و رفع تحریمهای ظالمانه کنونی برخواهد داشت.
وی ادامه داد: اگرچه تنگناها و مشکلات کشور فراوان است اما افقهای آینده روشن و امیدبخش است. اگر خلق حماسه سیاسی با تدبیر رهبری معظم انقلاب و امید ملت ما میسر شد، خلق حماسه اقتصادی نیز ممکن خواهد بود. جامعه ما ظرفیتهای شناخته و ناشناخته زیادی دارد.
رئیس جمهور گفت: به سرمایههای معنوی و مادی این کشور میتوان تکیه کرد، بگذاریم که فضا و فرصت خدمت برای همه ایرانیانی که دل در گرو این مرز و بوم دارند، باز شود. بگذاریم که شایستگان به ملت خدمت کنند، بگذاریم سینهها از کینهها پاک شود، بگذاریم آشتی جای قهر و دوستی جای دشمنی بنشیند و بگذاریم که اسلام با چهره رحمانی ایران با چهره عقلانیاش، انقلاب با چهره انسانیاش و نظام با چهره عاطفیاش همچنان حماسه بیافریند.
روحانی خاطرنشان کرد: لازم میدانم از خدمات دولتهای گذشته بویژه دولت دهم و رئیس جمهور محترم سابق تقدیر و تشکر و برای همه آنها آرزوی توفیق روزافزون کنم.
وی اظهار داشت: در پایان بار دیگر سپاسم را تقدیم مردم بزرگی میکنم که در این انتخابات فراتر از قلههای تحلیل پژوهشگران و نظریهپردازان ظاهر شدند و نشان دادند که وقتی کشور در شرایط حساس قرار گیرد، لحظهای در حمایت بیدریغ خود از میهن و نظام درنگ نخواهند کرد دستهای این میلیونها انسان شریف را به گرمی میفشرم و از تمام کسانی که در انتخابات به صندوقهای رای آری گفتند صمیمانه تشکر میکنم و امیدوارم استحقاق اعتماد آنها را داشته باشم.
روحانی در پایان سخنانش گفت: من سنگینی بار این رای و این تنفیذ را احساس میکنم و تنها و تنها به خدا پناه میبرم و از آن دستگیر بندهنواز خالصانه و خاضعانه درخواست میکنم این بنده ضعیف خود را از شر کبر و غرور، حرص و بخل و حسد وا رهاند. خداوندا به تو پناه میبرم از استبداد رای، عجله در تصمیم، تقدم نفع شخصی و گروهی به مصالح عمومی و بستن دهان رقیبان و منتقدان. بارالها یاریم کن تا بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای مردم باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است. سخن بسیار است و مجال اندک، چه بهتر است که سخن را کوتاه کنیم و پای در ره نهیم که دراز است ره مقصد و من نوسفرم.
گزارش وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات یازدهم ریاست جمهوری
در ابتدای این مراسم نیز محمدمصطفی نجار وزیر کشور دولت دهم به ارائه گزارشی از روند برگزاری انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری پرداخت.
به گزارش رجانیوز، وزیر کشور با اشاره به حضور با شکوه مردم در انتخابات 24 خردادماه 1392 گفت: مردم با حضور باشکوه خود در سال حماسه سیاسی و اقتصادی، حماسه سیاسی مورد نظر مقام معظم رهبری را که به عنوان بسترساز و زمینهساز حماسه اقتصادی نیز هست، تحقق بخشیدند.
وی با بیان اینکه در انتخابات یازدهم شاهد تحقق نماد مردمسالاری دینی که مورد تاکید حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب است بودیم، گفت:مردم بصیر و موقعشناس ایران در همه جای کشور در لبیک به ندای مقتدا و رهبر خویش با حضور با شکوه خود حماسه آفریدند و با استفاده از ظرفیت وسیع انتخابات که نماد مردم سالاری دینی و حضور مردم در تصمیمگیری است، برگ زرین دیگری بر تاریخ افزودند.
نجار در ادامه گفت: مردم ایران با درک صحیح از تاثیر باشکوه و شگرف حضور در انتخابات در عرصه داخلی، بینالمللی و منطقهای با حضور گسترده خود، پای صحنه انتخابات آب سردی بر پیکره نحیف دشمنان که در پی مایوس کردن مردم و کمرنگ کردن حضور مردم بودند، ریختند و بر استمرار مقتدرانه و غیرتمدارانه راه انقلاب و گفتمان امام و مقام معظم رهبری تاکید کردند.
وی با اشاره به همزمانی انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: این دو انتخابات بیانگر خدشهناپذیری اوج امانتداری مدیران اجرایی در تمام ادوار گذشته بوده و بار دیگر این موضوع را اثبات کرد.
وزیر کشور دولت دهم، انتخاب رییسجمهورهایی با سلیقه متفاوت از دولت مستقر در دورههای مختلف را نشانه آزادی انتخابات در ایران دانست و گفت: جای تردید نیست که دشمنان انتخابات را هدف قرار دادهاند، زیرا امام خمینی (ره) ایدهای نو برای اداره کشور که مبتنی بر اسلام و مردم بود را معرفی کردهاند. نظام مردمسالاری دینی امروزه خوش میدرخشد.
نجار در ادامه خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی(ره) با اعتقاد راسخ و قلبی، میزان را رای ملت توصیف کردند و بر همین اصل همه ارکان نظام به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط مردم انتخاب میشود.
وی با اشاره به اینکه “تدابیر حکیمانه رهبری در تبیین جایگاه انتخابات، اهمیت مشارکت گسترده مردم آشکار کردن نیات پلید دشمنان نقش بسیار ارزشمندی در برگزاری حماسه انتخابات داشت”، یادآور شد: در این انتخابات همه کسانی که به کشور عشق میورزیدند، به پای صندوقهای رای آمدند.
وزیر کشور دولت دهم همچنین با بیان اینکه این انتخابات خط بطلان بر شبهات و مهر تایید و قانونمندی و سلامت انتخابات است، اظهار کرد: متاسفانه عدهای در انتخابات 88 با عبور از قانون، آن انتخابات را به کام ملت تلخ کردند.
وی همچنین گفت: همکاران من در وزارت کشور با درک اهمیت انتخابات ریاست جمهوری به وسعت تلاشهای خود افزودند و انتخابات سالم، باشکوه، رقابتی و در سطح مردم ایران در دستور کار خد قرار دادند. نامگذاری سال 92 به نام سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، مسئولیت وزارت کشور را دوچندان کرد، زیرا انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و میاندورهای مجلس شورای اسلامی و خبرگان همزمان برگزار میشد.
نجار ادامه داد: همکاران من در وزارت کشور با بسیج همه ظرفیتها به استقبال انتخابات رفتند و در مسیر انجام این ماموریت، چهار رویکرد قانونمداری و عمل به مُر قانون، امانتداری و پاسداری از رای مردم، عدالتمحوری و ایجاد شرایط برابر برای همه نامزدها و مشارکت و حضور گسترده مردم و زمینهسازی برای خلق حماسه سیاسی را مدنظر خود قرار داد. ما با پایبندی به این اصول توانستیم انتخابات را به صورت کامل و موفق برگزار کنیم.
وزیر کشور دولت دهم در ادامه خاطرنشان کرد: اقدامات وزارت کشور در این دوره که برای اولین بار انجام شده، عبارت است از تشکیل هیات اجرایی انتخابات. وجود هفت نفر از معتمدین در این هیات نشاندهنده این است که در جمهوری اسلامی ایران مجریان اصلی انتخابات همان مردم هستند. در انتخابات همچنین نمایندگان نامزدها و نمایندگان شورای نگهبان در همه مراحل انتخابات حضور داشتند و این امر دلیل محکمی در سلامت انتخابات به گونهای که حتی یک مورد اعتراض هم در انتخابات وجود نداشت.
وی تشکیل کمیسیون بررسی تبلیغات در وزارت کشور برابر موارد 62 و 63 قانون انتخابات ریاست جمهوری و احصاییه آن به منظور استفاده عادلانه و برابر نامزدها از امکانات دولتی و تنظیم برنامههای تبلیغاتی نامزدها و سه دور مناظره نامزدها در رسانه ملی و همچنین اضافه کردن حدود 20 هزار شعب اخذ رای با هدف فراهم سازی تسهیلات بیشتر برای رای دادن آسان مردم و برگزاری 12 هزار جلسه همایش توجیهی و آموزشی به منظور کسب تبحر و ارتقای مهارتهای مجریان منطقه ویژه فرمانداران و بخشداران به عنوان روسای هیاتهای اجرایی از اقداماتی دانست که در این دوره از انتخابات توسط وزارت کشور انجام گرفته است.
نجار برگزاری دوره تربیت مربی در دو حوزه انتخابات و فناوری اطلاعات و آموزش کارشناسان و مدیران استانداریها و فرمانداریها و همچنین برگزاری پنج مانور سراسری، شش بازنگری، اصلاح و تدوین دستورالعمل و فرم آییننامههای اجرایی انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را از دیگر اقدامات وزارت کشور در این دوره از انتخابات دانست.
وی تهیه طرح جامع اخبار و اطلاعرسانی برای انتشار صحیح اخبار مربوط به انتخابات، تهیه سامانه جامع انتخابات برای انتخابات ریاست جمهوری با 23 فرآیند اجرایی و شوراهای اسلامی شهر و روستا با 26 فرآیند اجرایی با استفاده از آخرین فناوریهای روز و با پای کار آوردن همه زیرساختهای کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در بستر و محیطی امن و پایدار را از دیگر اقداماتی دانست که در این دوره از انتخابات وزارت کشور انجام داده است.
وزیر کشور گفت: در این دوره از انتخابات برای اولین بار احراز هویت بیش از 90 درصد از رای دهندگان به صورت برخط استعلام شد. برای نخستین بار با هماهنگی شورای نگهبان و برابرمر قانون، کلیه صورتجلسهها به صورت مکانیزه تجمیع شد. این سامانه قابلیت گزارشگیری و ارائه تحلیلهای مختلف از ترکیب سنی و جنسیتی و همچنین ساعات پیک و تراکم حضور و زمان اخذ رای را فراهم کرده است.
نجار افزود: درباره امنیت و تامین فضای امن انتخابات همه پیشبینیها و تمهیدات لازم از سوی شورای امنیت کشور اتخاذ و با تشکیل ستاد امنیت انتخابات هماهنگیهای لازم با دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی صورت گرفت و به لطف خدا انتخابات در محیطی کاملا امن و بدون کوچکترین مسالهای خاتمه یافت. در این دوره 250 هزار نفر نیرو مسئول تامین امنیت شعب اخذ رای با محوریت نیروی انتظامی را بر عهده داشتند و هماهنگیها در مورد تامین امنیت انتخابات در نقطه عطف خود قرار داشت.
وی اضافه کرد: وزارت کشور علاوه بر ماموریت مهم و خطیر خود برای انتخابات برای گرم کردن فضای انتخاباتی در همه شهرها و روستاها، جلسات متعددی را با استانداران، فرمانداران، برنامهسازان صداوسیما و جامعه فرهنگی و رسانهای کشور برگزار کرد.
وزیر کشور دولت دهم با بیان اینکه یازدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری در حدود 60 هزار شعبه و در بیش از 125 هزار صندوق اخذ رای در داخل کشور و حدود 290 شعبه اخذ رای در خارج از کشور در روز جمعه 24 خرداد سال 92 با حضوری پرشور و گسترده مردم پای صندوقهای رای و در سه نوبت تمدید زمان در سراسر کشور و چهار نوبت در تهران برگزار شد.
وی با اشاره به برخی آمارها درباره انتخابات گفت: بر اساس اطلاعات و آمار مورد تایید مراکز رسمی کشور 50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر در این دوره از انتخابات واجد شرایط اخذ رای بودند که از این تعداد 36 میلیون و 938 هزار و 351 نفر با حضور پرشور خود در عرصه انتخابات مشارکتی در حدود 73 درصدی را رقم زدند و حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی را با کسب اکثریت مطلق آرا و با تعداد 18 میلیون و 692 هزار و 500 رای به عنوان یازدهمین رییس جمهوری اسلامی ایران انتخاب و بار دیگر عهد و میثاق ناگسستنی خود با آرمانهای بلند حضرت امام را تجدید و خالق حماسهای بزرگ، ماندگار و غرور انگیزی شدند که جهانیان را مبهوت و به تحسین خویش واداشت.
نجار با اشاره به برگزاری انتخابات شوراها و حضور مردم در انتخابات چه در عرصه ملی و محلی، ادامه داد: در برگزاری انتخابات در 24 خرداد 1392، حدود یک میلیون و 200 هزار نفر مشارکت داشتند و از عوامل و دستاندرکاران برگزاری انتخابات بودند و با تلاش خود جلوهای از مدیریت کلان و کارآمد کشور را به نمایش گذاشتند و این اتفاق رخ نمیداد جز در پرتوی عنایت حق تعالی.
وی اضافه کرد: بر خود لازم میدانم از ارشادات و رهنمودهای مقام معظم رهبری که در واقع چراغ فروزانی در این مسیر برای ما بودند، تشکر و قدردانی کنم. همچنین از حمایتهای آقای احمدینژاد همواره بر برگزاری انتخابات پرشور و پرشعف تاکید میکردند، تشکر کنم.
نجار همچنین از همکاری دیگر وزارتخانه با وزارت کشور جهت برگزاری انتخابات تشکر و قدردانی کرد و گفت: همچنین از شورای نگهبان، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، هیات اجرایی انتخابات، مراجع و علما، نخبگان و دانشگاهیان و پرنسل خدوم وزارت کشور، ستاد انتخابات، فرمانداران، هیاتهای اجرایی و بخشداران تشکر و قدردانی میکنم.
وزیر کشور همچنین با تشکر از اخلاقمداری و قانونمداری نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: از آنها و هوادارانشان بابت رعایت اخلاق و تقوا در مراحل مختلف انتخابات به خصوص پایان انتخابات که پیروز انتخابات تبریک و برای همکاری با وی اعلام آمادگی کردند، تشکر و قدردانی میکنم.
وی دولت دهم همچنین اظهار کرد: از زحمات شورای امنیت ستاد کل نیروهای مسلح و نیروهای انتظامی و اطلاعاتی که فضایی امن را برای برگزاری انتخابات فراهم کردند، تشکر میکنم.
نجار همچنین گفت: از رسانهها به خصوص رسانه ملی که نقش موثری در خنثی کردن جنگ روانی و تبلیغاتی قدرتهای استکبار داشتند، تشکر میکنم.
وزیر کشور در پایان از مردم ایران به خاطر حضور باشکوهشان در انتخابات تشکر کرد و از خداوند برای دولت یازدهم آرزوی موفقیت کرد.