وزیر کشور گفت: آقای حسن روحانی با تعداد رأی ۲۳۵۴۹۶۱۶ به عنوان رئیس جمهور دولت دوازدهم انتخاب شد.
به گزارش سلام دلفان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حدود ۴۱۱ میلیون نفر در پای صندوق های رای حاضر شدند، نتایج نهایی شمارش انتخابات ریاست جمهوری را به شرح زیر اعلام کرد:
مجموع آرای ماخوذه: ۴۱۲۲۰۱۳۱
۱-حسن روحانی: ۲۳۵۴۹۶۱۶ (۵۷ درصد از کل آرای ماخوذه)
۲-سیدابراهیم رئیسی: ۱۵۷۸۶۴۴۹ (۳۸٫۵ درصد از کل آرای ماخوذه)
۳-مصطفی میرسلیم: ۴۷۸۲۱۵
۴-مصطفی هاشمی طبا: ۲۱۵۴۵۰
رحمانی فضلی تصریح کرد: شاهد حضور پرشکوه مردم در این دوره از انتخابات بودیم که از فردا تمامی رقابت ها پایان یافته و به رفاقت ها تبدیل می شود لذا تمام هم و غم خود را باید در راستای رفع مطالبات و خواست مردم قرار دهیم.
وی همچنین ضمن تشکر از تمامی دست اندرکاران برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تصریح کرد: از بسیج و سپاه که در حوزه برقراری امنیت انتخابات فعال بودند تشکر می کنیم.
وزیر کشور در خاتمه از رهبر انقلاب به خاطر هدایت ها و رهنمودهای ایشان برای برگزاری قانونی انتخابات در مسیر افزایش مشارکت، سلامت و برقراری امنیت قدردانی کرد و گفت: روز گذشته مردم در پای صندوق های رأی به همه جهانیان نشان داند که ما مدافعه انقلاب اسلامی به صورت متحد و منسجم مصمم هستیم و انقلاب اسلامی را در جهت اهداف آن که همان خدمت به مردم شریف و ایجاد امنیت است دنبال می کنیم.

«به آسانی میتوان نتیجه گرفت که رأی آقای رئیسی دست کم دو برابر آراء اعلام شده یعنی نزدیک به ۳۰ میلیون است چرا که وقتی با امکانات اندک و فرصت ۴۰ روزه توانسته است صاحب ۱۶ میلیون رأی شود، به یقین اگر امکانات فراوان و فرصت ۴ ساله آقای روحانی را در اختیار داشت، تقریبا رأی چندانی برای رقبای ایشان باقی نمیماند.»
به گزارش ایسنا، حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشت روز این روزنامه نوشت: «انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم با همه فراز و نشیبها و چالشهای ریز و درشتی که داشت، به پایان رسید و آقای روحانی با ۲۳ میلیون رأی از رقیب اصلی خود آقای رئیسی که ۱۶ میلیون رأی کسب کرده بود، پیشی گرفت و به ریاستجمهوری دوره دوازدهم انتخاب شد. بدیهی است که با پایان انتخابات، رقابتهای انتخاباتی نیز به نقطه پایان خود رسیده و آقای روحانی رئیسجمهور همه ملت ایران خواهد بود؛ چه آنهایی که به ایشان رأی دادهاند و چه آنان که رقیب ایشان را ترجیح داده بودند. ولی انتخابات اخیر، درسها و عبرتهایی نیز با خود داشت و درباره آن گفتنیهایی هست که اشارهای هر چند گذرا به برخی از آنها – فقط برخی از آنها – ضروری به نظر میرسد.
۱- رأی آقای رئیسی در پائینترین حد ممکن میتوانست ۲برابر آراء اعلام شده باشد.
چرا؟
بخوانید:
الف: آقای روحانی، رئیسجمهور مستقر بود و طی ۴ سال گذشته همه امکانات و ظرفیتهای فراوان قوه مجریه، از جمله ظرفیتهای تبلیغاتی را در اختیار داشت و از این امکانات و ظرفیتها در بالاترین حد و اندازه ممکن بهره میگرفت و این در حالی است که آقای رئیسی نه فقط به هیچیک از امکانات مورد اشاره دسترسی نداشت، بلکه با انبوهی از اتهامات ناروا و یک سویه که از تریبونهای بیشمار دولت شلیک میشد نیز روبهرو بود.
ب: آقای روحانی برای تبلیغ انتخاباتی – مستقیم و غیر مستقیم – یک فرصت ۴ ساله یعنی ۱۴۴۰ روز را در اختیار داشت ولی آقای رئیسی کمتر از ۲ ماه، یعنی فقط ۴۰ روز بود که به میدان رقابت آمده بود و از این ۴۰ روز تنها ۲ هفته را به سفرهای استانی و گفتوگو با مردم اختصاص داده بود و طی همین ۲ هفته توانسته بود به حدود ۱۶ میلیون رأی دسترسی پیدا کند که در مقایسه با حدود ۲۳ میلیون رأی آقای روحانی که طی ۱۴۴۰ روز و با بهرهگیری از بسیاری امکانات و ظرفیتهای دولت به دست آمده بود، رقم بسیار بالا و تقریبا بیسابقهای است. با این محاسبه که نه پیچیده است و نه دشوار، به آسانی میتوان نتیجه گرفت که رأی آقای رئیسی دست کم دو برابر آراء اعلام شده یعنی نزدیک به ۳۰ میلیون است چرا که وقتی با امکانات اندک و فرصت ۴۰ روزه توانسته است صاحب ۱۶ میلیون رأی شود، به یقین اگر امکانات فراوان و فرصت ۴ ساله آقای روحانی را در اختیار داشت، تقریبا رأی چندانی برای رقبای ایشان باقی نمیماند.
ج: رأی ۱۶ میلیونی آقای رئیسی، نشان میدهد که سخنان، برنامهها و بینش و منش وی در میان تودههای مردم خریداران فراوانی دارد؛ به گونهای که هر جا با مردم مواجه شده و به معرفی خود پرداختهاند، اقبال و رویکرد گسترده مردم را در پی داشته است. از این زاویه نیز میتوان گفت، در صورتی که آقای رئیسی فرصت بیشتری برای ارائه نظرات خود به مردم داشت، به یقین تودههای عظیم بیشتری از آنان را جذب میکرد.
۲- دولت در چند ماه نزدیک به انتخابات توان قابل ملاحظهای را برای مقابله با رقبای انتخاباتی به صحنه آورده بود تا آنجا که با نقض صریح و آشکار قوانین موجود، بسیاری از وزرا، معاونان، استانداران، فرمانداران، بخشداران و رسانههای در اختیار به ستاد انتخاباتی دولت تبدیل شده بود. اظهارات برخی وزرای دولت به هنگام رأیگیری که نه فقط غیر قانونی بلکه بیرون از دایره اخلاق بود نیز، فصل جداگانهای میطلبد. این در حالی است که آقای رئیسی نه فقط از این امکانات بهرهای نداشت، بلکه قانونگرایی و اخلاقمداری ایشان باعث شده بود که استفاده از حداقل امکاناتی را که در اختیارش بود نیز بر خود ممنوع و حرام کند.
گفتنی است تخلفاتی نیز در برخی از شعبههای اخذ رأی صورت گرفته بود که شورای نگهبان قول پیگیری آن را داده است. ضمن این که تخلفات صورت گرفته اگر چه تخلف است و پیگیری آن ضروری است ولی این تخلفات نمیتواند در نتیجه نهایی انتخابات، مخصوصا انتخابات ریاستجمهوری که پای آراء میلیونی در میان است تاثیری داشته باشد.