۹دی، حضور تکلیفمدارانه مردم، در میان منفعتطلبی برخی خواص بود
سلام دلفان– یونس سبزی کریمآبادی؛ پژوهشگر معارف انقلاب و دانشجوی دکترای رشته انقلاب اسلامی دانشگاه تهران، در گفتوگو با سلامدلفان، با بیان اینکه در تحلیل فتنهی ۸۸ بیانهای بسیاری با گرایشهای مختلف، دادِ سخن سر داده اند اظهار داشت: امّا باید گفت که متأسفانه بعد از گذشت هشت سال از این حماسهی ماندگار، هنوز عبرتهای ناگفته و استخراج نشده آن، کم نیستند.
🔺وی، ضعف تحلیلها در مورد فتنه ۸۸ را ناظر به عدم بیان درست محلّ نزاع دانست و تصریح کرد: مسئلهی ما این است که در فتنهی ۸۸ دعوا بر سر چه بود؟ اگر پاسخ به این سؤال درست تبیین شود بسیاری از کجفهمیها و سطحینگریها از بین خواهد رفت.
🔺کارشناس مسائل انقلاب با اظهار تأسف از اینکه رویکردها در پاسخ به سؤال مزبور، به دعوای سیاسی احزاب تنزّل یافته اظهار داشت: دو حزبِ پیروز یا مغلوب در انتخابات ۸۸ هر کدام با اثبات خود با بهانههای مختلف در صدد نفیِ طرف مقابل برآمده اند.
🔺حقیقت این است که در فضای مه آلود فتنه، تشخیص و تحلیل درست کار آسانی نیست. دشواری کار، صرفاً مربوط به ضعف عقل نظری و عدم آگاهی نیست بلکه آسیب در ناحیهی عقل عملی که ناشی از دنیاطلبی و قبیلهگرایی خواص است، مهلک تر و کدورت آورتر است.
🔺سبزی کریمآبادی با بیان اینکه لازمهی داشتن چراغ مِهشکن در فتنه ها، فراهم آوردن یک سری ویژگیها و خصائص پیشینی قبل از وقوعِ واقعه است خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که قرآن کریم سقوط خواص در امتحان بزرگ جنگِ اُحد را، ناشی از رخنه و نفوذ تدریجی شیطان، در قبل از روز امتحان میداند (انما استزلهم الشیطان ….الا فی الفتنه سقطوا).
🔺وی ادامه داد: در شرایطی که برخی خواص، فصلالخطاب را منافع خود ساختهی قبیلهای میدانستند، و دچار کجبینی و کمسویی افق دید بودند، ۹دی حضور تکلیفمدارانهی تودههای مردمی بود که در واقع توانست دامنهی صلاح را از عامه به خاصه بکشاند، چرا که به تعبیر شهید مطهری(ره): «صلاح از عامه به خاصه سرایت می کند و سیر پایین به بالا دارد، اما فساد از خاصه به عامه سرایت می کند و سیر بالا به پایین دارد».
🔺ستایشگر اهلبیت، یکی از کارکردهای مدیریت کارآمد و کلان نظام جمهوری اسلامی؛ یعنی ولایت فقیه را، به جریان انداختن انقلاب در مسیر سنّتهای قطعی الهی دانست و تصریح کرد: مادامی که این راهبری، در این ریل الهی جریان یابد، انقلاب خود صحنهی غربال و امتحان و ابتلاست؛(لتغربلن غربله).
🔺وی با بیان اینکه این، یک «خوددرمانی» و یک تکامل هدفمند است اظهار داشت: رهبری معظّم به عنوان حنجرهی رسای ارزشها، جمهوریت نظام را در بستر اسلامیت نظام به سمت آرمانها فرا میخواند. طبیعی است کسانی که عزم جزم دارند، در این امتحان دشوار به سلامت گذر میکنند.
🔺این فعّال فرهنگی، ۹دی را دفاع از ارزشها دانست و تصریح کرد: هر زمان پای ارزشها در میان باشد ۹دی تکرار میشود.
