- سلام دلفان | اخبار شهرستان دلفان| نخستین سایت خبری تحلیلی در دلفان - http://salamdelfan.ir -

بلایی که گوشت‌قرمز بر سر کلیه می‌آورد

به گزارش سلام دلفان، دکتر یحیی پاسدار متخصص تغذیه با اشاره به محرز شدن ارتباط تغذیه با سلامت تمامی ارگان‌های بدن و به ویژه کلیه‌ها، عنوان کرد: از آنجا که کلیه‌ها مسئول دفع ضایعات مواد غذایی در بدن هستند داشتن برنامه غذایی می‌تواند بسیار در سلامت کلیه‌ها موثر باشد.

پاسدار با توصیه بر مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب در زمستان و 8 تا 10 لیوان آب در تابستان، کاهش مصرف آب را به شدت برای سلامت کلیه‌ها آسیب رسان دانست.

وی اظهار کرد: آب ماده حلال بوده که مواد زائد و سموم را رقیق کرده و موجب دفع بهتر آنها از کلیه‌ها می شود.

این متخصص تغذیه مصرف بیش از حد پروتئین و نیتروژن را برای کلیه زیان آور دانست و بیان داشت: در همین راستا مصرف بیش از حد حبوباتی همچون لوبیا و نخود به علت وجود مقادیر بالای نیتروژن و پروتئین در آنها برای سلامت کلیه‌ها زیان آور خواهد بود.

وی افزود: همچنین مصرف بیش از حد گوشت و به ویژه گوشت قرمز به علت وجود اسیداوریک بالا در آن می‌تواند موجب فشار بر کلیه شده و در طولانی مدت بیماری نقرس ایجاد کرده و سلامت مفاصل و کلیه‌ها را تهدید کند.

پاسدار به استفاده ورزشکاران از پودرهای تقویتی اشاره کرد و گفت: این پودرها به دلیل وجود غلظت بالای پروتئین در آنها می‌توانند به شدت برای سلامت کلیه‌ها مضر باشند.

این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد ورزشکار حتما در صورت استفاده از این پودرها میزان آن را با پزشک متخصص در میان بگذارند و تنها طبق تشخیص پزشک اقدام به استفاده از این پودرها کنند.

پاسدار با بیان اینکه اختلالات و نارسایی کلیه بدون علامت پیش می روند، توصیه کرد: افراد هر شش ماه یکبار نسبت به آزمایش به منظور اطمینان از سلامت کلیه‌های خود اقدام کنند.

وی افزود: در صورتی که اختلالات اندکی در کارکرد کلیه‌ها وجود داشت باید افراد به سرعت با مشورت از پزشک و یا کارشناس تغذیه خود نسبت به رعایت برنامه غذایی صحیح اقدام کنند تا کلیه آنها بیشتر دچار آسیب نشود.
منبع: ایسنا [1]