سلام دلفان
سلام دلفان
سلام دلفان
کد خبر: 50328
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
خانه » اخبار برتر » گیاهان خوراکی؛ بازار دلفان را عطر آگین کرد/ گیاهان دارویی جایگزین مواد شیمیایی+خواص
Print This Post
«مهمانی مردم دلفان بر سفره سبز طبیعت»

با شروع فصل بهار، گیاهان دارویی خوراکی در دلفان رویش می یابد و بسیاری از مردم برای جمع آوری این گیاهان روانه کوه ها و دشت ها می شوند.

 

به گزارش سلام دلفان، این روزها فروش گیاهان دارویی خوراکی در بازار ، فضای بازار را عطر آگین کرده است و علاقه مندان به مصرف این گیاهان خوراکی را به سمت بازار سوق داده است.

طبخ گیاهان خوراکی در میان مردم لرستان، طرفداران بسیاری دارد و بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند در ماه ها فروردین و اردیبهشت، سفر خود را با نعمت های خدادادی برگرفته از طبیعت رنگین کنند.

پاقزان، زرشک، شنگ، کنگر، ریواس، بن سرخ، اِنَشک و قارچ از جمله گیاهان خوراکی دارویی است که این روزها در بازار به فراوانی  یافت می شود.

امروز علم پزشکی نیز خواص درمانی این گیاهان دارویی ثابت کرده است و استفاده از این مواد خوراکی تا حدود زیادی تضمین کننده سلامتی انسان است.

کنگر:

گیاه کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.

*  این گیاه و به‌خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت می‌کند.

*  کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

*جهت درمان زخم های ناشی از سوختگی که عفونی شده اند، مخلوط خاکستر گل های کنگر با شیر و خامه استفاده می شود.

DSC02054

* کنگر در دفع انگل های روده ای موثر است.

*  محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ می‌کنند.

*کنگر در شیر پخته و مصرف می شود.

ریواس:

ریواس گیاهی چند ساله است به ارتفاع تا 1 متر، رنگ ساقه های آن سبز همراه با خالهای قرمز و بنفش است که بسیار آبدار و ترش می باشد.

گلهای ریواس به رنگهای سبز روشن، قرمز و زرد کم رنگ دیده می شوند که ترکیبات غدایی آن: آب، پروتئین، چربی، هیدرات کربن، کلسیم، قند، فسفر، آهن، سدیم، تیامین، پتاسیم، نیاسین، رایبوفلاوین و ویتامینهای گروه A-B-C است.

1ـ خوردن ریواس برای درمان سرطان،‌هموروئید، وسواس و طاعون مفید است و خاصیت خونسازی دارد.

2ـ جویدن ساقه ی ریواس دندانها را سفید می کند.

3ـ گذاشتن آب برگ ریواس بر سر از سفید شدن موها جلوگیری می کند.

4ـ برای درمان جوش و آکنه، آب ریواس و آرد جو را مخلوط نموده، بر محل ضماد کنید.

DSC02061

5ـ‌برای درمان قانقاریا، چند ساقه ی ریواس را خرد کرده و 20 دقیقه بجوشانید بعد از آن به مدت 3 روز، روزانه 2 ساعت آنرا بر محل زخم قانقاریا ضماد کنید.

6ـ نوشیدن دم کرده ی گل ریواس انگلهای معده را از بین می برد.

 گیاه اِنَشک:

برگ­های جوان قبل از گلدهی به صورت خام به عنوان سبزی، همراه غذا و همچنین به صورت ریز شده در دوغ مصرف می­شوند.

خشک­شده برگها به عنوان چاشنی غذا استفاده می­شود. این گیاه طبیعت گرمی دارد و افراد بومی برای درمان دردهای مفصلی و رماتیسمی از آن استفاده   می­کنند. برای این گونه خواص دارویی ذکر نشده است. اندام مورد استفاده در گیاهان تیره لاله در منطقه مورد مطالعه اغلب برگ و پیاز گیاه می­باشد.

DSC02065

گیاهان این تیره به دلیل داشتن طبیعتی گرم در باورهای مردمی اغلب به عنوان درمانی مناسب برای دردهای روماتیسمی و مفاصل و همچنین مؤثر در بهبود سرماخوردگی­ها استفاده می­شوند. معصومی (1380)، 12 گونه گیاه خوراکی خودرو از تیره لاله در استان کرمانشاه گزارش کرده که 3 گونه آن با گیاهان گزارش شده برای شهرستان دورود مشترک می باشد.

شِنگ:

این گیاه خوراکی- دارویی جهت تنظیم فشارخون و پایین آوردن چربی خون استفاده می شود. تمام پیکره گیاه به صورت چای مصرف می شود.

بُن سرخ:

این گیاه دارویی جهت درمان ناراحتی های کلیوی به خصوص دفع سنگ کلیه  و تسکین دردهای گوارش و روماتیسمی به صورت دم شده کاربرد دارد.

DSC02049

این گیاه دارویی به صورت آش، همراه با برنج برای درمان سرماخوردگی نیز مصرف می شود.

زرشک:

زرشک برای درمان کم اشتهایی موثر است و همچنین پماد آن برای جوش خوردن استخوان شکسته مصرف می شود.

DSC02056

قارچ:

قارچ استخوان ها را تقویت می کند،خستگی را رفع می کند وکمبود ویتامین D را جبران می کند.

 معمولاً قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد. چونکه قارچ ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می روند. ولی قارچ هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می شوند، می توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.

DSC02086

باید گفت آشنایی با خواص گیاهان خوراکی- دارویی سبب می شود، گرایش برای مصرف این گیاهان بیش از پیش افزایش یابد و این مواد کم کم جای خود را با مواد غذایی پر چرب و زیان آورد عوض کنند./سفیر افلاک

 

  1. نویسنده دیدگاه: امیر ملکی
    فروردین ۲۴, ۱۳۹۴ در تاریخ ۱۰:۴۹

    سلام من امیر هستم از تهران …واقعا اطلاعات جالبی بود …هر وقت میام لرستان با بچه های اونجا می ریم کوه و از این گیاهان دارویی استفاده می کنیم

  2. نویسنده دیدگاه: منصوری از چواری
    فروردین ۱۸, ۱۳۹۵ در تاریخ ۱۵:۳۲

    پشمینه کلکنه-گاوزبان-سلمانه-کلشک-بابونه-پونه-برینداس ومهمتر از اینها پغازه را با ان خواص معجزه گر را از قلم انداخته ایددرودبرشما خیلی گزارش جالبی بود

ارسال دیدگاه

زمان ورود کد امنیتی تمام شده. مجددا بارگزاری کنید

سلام دلفان
سلام دلفان
رفتن به نوارابزار