هدلی چرچوارد یک انگلیسی هنرمند بود که به اسلام علاقه مند شد و در نهایت به اسلام گروید. او سپس با دختر یکی از مسئولان الازهر ازدواج کرد و در سال 1910 میلادی به مکه رفت؛ روحانیون عثمانی و دیگر امامان مکه صلاحیت او را برای حج تصویب کردند و او اولین انگلیسی لقب گرفت که به حج مشرف شده است.
هدلی چرچوارد یک انگلیسی هنرمند بود که به اسلام علاقه مند شد و در نهایت به اسلام گروید.
تاریخ گواه آن است که حاجی چرچوارد که بعدها نام خود را به محمود مبارک تغییر داد، اولین انگلیسی بود که به زیارت کعبه رفت و حاجی شد.
حاجی چرچوارد در سال 1910 مسلمان شد و به حج رفت. حاجی در خانواده ای قدرتمند و بسیار قدیمی و بافرهنگ در بریتانیا به دنیا آمد.
پدرش در جنگ کریمه از کمیسیونرهای ارتش انگلستان بود. برعکس پدر، حاجی به هنر و البته نقاشی علاقمند بود. نقاشی های او در دهه 1880 بسیار معروف بود. حاجی نقاشی های بسیار زیبایی از کعبه و دیگر مکان های اسلامی در مکه نیز دارد.


حاجی سپس به مصر رفت. از قریحه خود درهنر برای بازطراحی یک مسجد در قاهره کمک گرفت. او در مصر حتی دانشجوی دانشگاه اسلامی الازهر هم شد. کار حاجی در مصر به جایی رسید که با توانمندی و ذوقی که از خود نشان داد در مسجد کوچکی به وعظ و خطابه مشغول شد.
او سپس با دختر یکی از مسئولان الازهر ازدواج کرد و در سال 1910 میلادی به مکه رفت؛ روحانیون عثمانی و دیگر امامان مکه صلاحیت او را برای حج تصویب کردند و او اولین انگلیسی لقب گرفت که به حج مشرف شده است.

