به گزارش سلام دلفان، جهان بینی مادی غرب در حالی عنان فکری خود را به دست مکتب پست مدرنیسم داده که بیش از پیش خلا تئوریک گلوی این تمدن را می فشارد و سونامی افسردگی و نا امیدی مردم مغرب زمین میوه تلخ جدایی از معنویت و بی بهره بودن از ولایت الله در زندگی است.
کشور ایران بر اساس مسلمات تاریخی، از بدو شکل گیری تمدن تا به حال همواره در پی بهترین نظرات و اصیل ترین تفکرات بوده است و مردمان آن به حکم فطرت همواره به دنبال اتصال به کانون های معنویت بوده و هستند.
پذیرش آئیین جهان شمول اسلام نقطه عطف روحیه دین مداری مردم ایران زمین است به ویژه آن که در پس زمان و به آرامی علاوه بر آشنایی با آموزه های وحیانی قرآن و پیامبر رحمت، با عترت خاندان وحی آشنا شدند.
اوج روحیه حب اهل بیت(علیه سلام) و تبعیت عملی از سیره بزرگان دین در ایران به تشکیل حکومت شیعه مسلک صفوی باز می گردد که عزاداری اباعبدالله الحسین(علیه سلام) رسیمت یافت و منطقه کوهستانی و غرب نشین ایران زمین یعنی لرستان امروزی بر اساس مستندات تاریخی، اولین هیئت عزاداری خود را در 500 سال قبل تاسیس کرد.
محبت مردم لرستان به اهل بیت(علیه سلام) بدونه هیچ گونه جانبداری و یا غلو، و بر اساس گفته فعالان دینی و مذهبی دیگر مناطق، در بالاترین تراز کشور است؛ در ماجرای سفر خاطره انگیز انتقال ضریح مطهر امام حسین(علیه سلام) و استقبال چند صد هزار نفری از کاروان کشتی نجات، مسئول ارشد این تشکیلات در پاسخ به این سؤال که کدام استان پرشورترین استقبال را به عمل آورد؟ در جواب گفت: لرستان
هم اینک و در حالی که چند روز بیشتر به ماه محرم نمانده، سیمای استان محبان اهل بیت(علیه سلام) در حال دگرگونی است و در و دیوار به آرامی سیه می پوشند و هیئت های ثابت و خیمه های عزا بر پا می شود و جای جای لرستان ذکر فرزند زهرا(ص) را فریاد می زنند و این در حالی است که گرفتاری ها و مضیقه های مادی در زندگی بسیاری از آن ها ساری و جاری است اما محبت عمیق اباعبدالله(علیه سلام) مرهمی است بر تمام گرفتاری های چند روزه دنیا.
عزاداری مردم لرستان هر چند از نظر فرمی و نظم و البته اجتماع واحد، کیفیت عزاداری حسینیه با برکت و اعظم زنجان را ندارد اما زن و مرد و کودک و پیر، در تمام نقاط و شهرهای و روستاهای استان، در روز عاشورا، سیل جمعیت به راه می اندازند و به زحمت می توان در قبل از ظهر عاشورا کسی را در خانه یافت و اگر تمام هیئت ها و مردم شهری مثل خرم آباد در یک نقطه مجتمع شوند چه بسا که جمعیتی بیش از حسینه بزرگ زنجان شکل بگیرد.
قلب های عجین شده به محبت ثالار شهیدان، نوحه های سنتی و مویه ها و روضه های اصیل لرستان، انتظار محرم را می کشد و چند روزی بیشتر به انفجار نور حسین (علیه سلام) در سرزمین لاله های واژگون نمانده است.
برادران آذری و ترک زبان، دعوی محبت حضرت عباس(علیه سلام) را دارند و چه خوب این فرزند حیدر کرار و برادر و یار و یاور و خادم امام حسین(علیه سلام) را تعظیم می کنند اما همه بدانند غیرت، جوانمردی، روحیات پهلوانی و تبعیت محض مردم لرستان از مقام ولی، همگی نوری از انوار حضرت عباس(علیه سلام) است که در این استان به منصه ظهور رسیده است و زمانی این نور در کربلای چهار و لشگر خط شکن 57 ابوالفضل(علیه سلام) عیان می شود و در جایی دیگر در سر بریده شهید چاغروند خودنمایی می کند و زمانی در ذکر آتشین ابوالفضل گویان هیئت های خرم آباد و بروجرد و نورآباد و …. فریاد زده می شود و هم اینک در آستانه محرم در هیئت های علم شده و بیرق های عزا چشم نوازی می کند.
چند روز بیشتر تا محرم نمانده و حوضچه های گِل و گلاب از هم اکنون آماده اند که حرارات آتشفشان قلب عزاداران لرستانی را تسکین دهند و امید آن که شور و شعور حسینی مردم فلک الافلاک در محرم 94 بیش از هر زمانی به ظهور و بروز رسد و استعدادهای بندگی و خودسازی از قوه خارج شود به فعلیت رسد.
منبع: لرستان خبر [1]
