سرویس سیاسی؛ احد شیرزاد- با اینکه قریب به یکماه از انتخابات و حماسه ماندگار ملّت ایران می گذرد، پرونده انتخابات شورای شهر نورآباد همچنان باز است و مردم هر لحظه منتظر شنیدن اخباری جدید از آن هستند.
این پرونده پرحاشیه اکنون زیر دست سه تن از وکلای مردم در مجلس قرار دارد که به عنوان هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستای استان لرستان باید نظر نهایی را درباره آن بدهند.
حجّت الله خدایی سوری، ایرج عبدی و الهیار ملکشاهی که خود روزگاری نه چندان دور با رأی همین مردم راهی خانه ملّت شدند، اکنون باید از رأی موکلین خود که به مناسبت دیگری به صندوق ریخته شده است محافظت کنند و این یعنی آزمونی دشوار برای این سه.
هرچند این افراد تا این مرحله از انتخابات متأسفانه عملکرد مطلوب و شفافی از خود به جای نگذاشته اند، به گونه ای که با علامت سؤال های مهمّ امام جمعه دلفان نیز مواجه شدند امّا تصمیم گیری در این مقطع خود آزمون دیگری است که اگر به خوبی آن را پشت سر بگذارند می تواند تا قدری از اثرات عملکرد نه چندان مطلوب آنان بکاهد.
سختی این آزمون از آن جهت است که باندهای قدرت و ثروت که منافع خود را در خطر می بینند از هیچ فشاری دریغ نخواهند کرد که نتیجه نهایی چیزی جز تأمین منافع آنان را در پی نداشته باشد.
این سه تن، از طرفی دیگر با مردم عادی مواجه هستند؛همان کسانی که زر و زوری در اختیار ندارند و دستشان از هر لابی کوتاه است.
نکته مهمّی که نباید از آن غافل ماند این است که آنچیزی که روزها و هفته هاست بر سر آن بحث و چالش می شود و رسانه ها تا این حد نسبت به آن حساس هستند، موضوع مهمّی به نام “حقّ النّاس” است و مسئله اصلی این است و آنچه غیر از این مطرح می شود “فرعی” است. اینکه کدام عضو سقوط کند و چه کسی جای او را بگیرد، رأی چه کسی بالا و پایین شود و … همگی از مسائل فرعی هستند. به تعبیری دیگر، در این جا “فردیت” اصالت ندارد، بلکه “اصل” همان چیزی است که صبح روز انتخابات از لسان امام جامعه صادر شد: “من به اين حضرات محترمى كه مسئولان صندوقها و مسئولان بازشمارى و قرائت آراء هستند، يك توصيه دارم و آن اين است كه بدانند رأى مردم امانتى است دست آنها و حقّالنّاس است؛ يعنى حفظ امانت در اين مسئله، حقّالنّاس است”.
آری؛ هرچند عدّه ای باور ندارند امّا رأی مردم حقّ النّاس است و قطعاً اعضای هیئت نظارت بر انتخابات استان باید در پیشگاه خداوند سریع الحساب پاسخی قانع کننده برای آن جوانی که وام ازدواج خود را خرج هزینه تبلیغات انتخابات کرد و یا آن پیرمرد و پیرزنی که ساعت ها در صفوف فشرده رأی و در گرمای هوا به صف ایستاند داشته باشند.
به هر تقدیر وقت تنگ است و وکلای مردم باید زودتر رأی خود را در خصوص این پرونده پر سر و صدا صادر نمایند. باید منتظر بود و دید که آیا از “حقّ النّاس” دفاع خواهند کرد یا اسیر زیاده خواهی های افرادی که در پشت پرده سیاست قرار داردند خواهند شد؟
اگر خوشبینانه بنگریم باید بگوییم که رگه هایی از این ایستادگی، حداقل در برخی از آنها دیده می شود و می توان به آن امیدوار بود؛ آنجا که یکی از اعضاء خطاب به کاندیداهای معترض می گوید: “حجّت بر بنده تمام نشده که انتخابات شورای شهر نورآباد سالم بوده و بنده موافق بازشماری کامل آراء هستم”.
باید به انتظار نشست و دید که آیا درتصمیم اعضاء، نهایتاً این روحیه غالب خواهد شد یا روحیه سازش و لابی گری.
در مورد عملکرد برخی اعضای هیئت نظارت بر انتخابات استان و نقش آنها در انتخابات گفتنی های دیگری نیز وجود دارد که به وقتی دیگر موکول می کنیم…
